headerphoto

Menu

Dobrotka měsíce

Řezy jablečno-ořechové HIMALAJA

Připravíme si:

  • 60 dkg strouhaných jablek
  • 30 dkg cukru krupice
  • 40 dkg polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 2 dcl oleje
  • 1 lžička sody bikarbony
  • ořechy nahrubo nasekané
  • kandované ovoce nakrájené na drobnější kousky

Na polevu:

  • džem
  • čokoláda na vaření plech

 

Postup:

Na jablka nasypeme cukr a necháme ho rozpustit. Pak přidáme ostatní ingredience a dobře promísíme.

Takto připravené těsto dáme na vymazaný a krupicí vysypaný plech a necháme péct v troubě.

Vychládlé upečené těsto pomažeme džemem a ozdobíme čokoládou.

 

Řezy jablečno-ořechové HIMALAJA

 

Další recepty z minulých měsíců